"TÜM BU DÖNGÜDE SÖZLEŞMELİ ARICILARIMIZIN HER ADIMINDA BULUNMAKTAYIZ. BU MEŞAKKATLİ İŞİN TÜM ADIMLARINI EN TİTİZ ŞEKİLDE KONTROL SAĞLAYARAK SONUCA ULAŞTIRMAKTAYIZ. GÜVENİLİR, KALİTELİ VE KALINTISIZ BAL SATMAK BUNU GEREKTİRİR."
Firmamızda döngünün ilk ayağı karapetek. Arıcılarımız kovandan çıkarttıkları örülmüş ve ballanmış peteklerin balını süzdükten sonra petekleri firmamıza getirirler. Bu peteklerin adı karapetektir. Arıcıların karapeteklerini bize getirmelerinin sebebi, sağlıklı bir şekilde bulundukları yerde muhafaza edememeleridir. Karapetekler eritilip külçe haline getirilmez ise kurtlar karapetekleri yer. Külçe haline gelmemiş karapeteklerden bir zaman sonra geriye bir şey kalmaz. Bu yüzden arıcılar karapeteklerini sıkılması için bize getirirler.
Sonraki işlem çıta buhar sistemidir. Çıta buhar sistemi, çıtalar ile gelen karapeteklerin sterilize edilerek çıtalardan ayrılmasıdır. Buhar sistemine giren çıtalı karapetekler buhar alarak çıtalardan ayrılır. Bu işlemle hem çıtaları her türlü hastalıklardan arındırır hem de karapeteklerin ilk sterilize işlemi başlamış olur.
Buhar sisteminden çıkan parça karapetekler sıkılmak ve külçe haline getirilmek için kazanlarda eritilir. Bu işlem 120der. Sıcaklıkla uygulanır. Eriyen karapetekler bal mumu adını verdiğimiz mumlara dönüşür. Sıvı haldeki balmumunu külçe kalıplarımıza dökerek donmasını bekleriz. Donan mumlar kalın ve sert hale geldikleri için kurtlar yiyemezler. Bu şekilde tüm arıcılarımızın mumlarını depolarımızda muhafaza ederiz.
Arılar petek yaparken çok kalabalık olurlar, çünkü birbirlerine kenetlenerek balmumu için yeterli sıcaklığı sağlamaya çalışırlar. Yeterli sıcaklık sağlandığında balmumu salgılamaya başlarlar. Ürettikleri balmumu ile binlerce altıgen hücre üretir ve ürettikleri hücreleri birleştirerek petekleri oluştururlar. Petek hücrelerinin genişliğini ve kalınlığını da hassas algılayıcı tüyleri sayesinde ölçerler. Arılar ortalama 15-20 günde bir çıta peteği örerler. Bu da demek olur ki arıcılar sezonda 1 sağım yapabilirler. Bizler arıcıların depolarımızda bekleyen balmumlarını tekrar sterilize tanklarına atıp sonrasında dinlendirip petek baskısı yapıyoruz. Bu petekler hiçbir katkısı olmayan tamamen doğal mumlardan basılır. Bizler arıcıların bu noktada 2 veya 3 sağım alabilmelerine yardımcı oluyoruz.
Kış döneminde arı kayıplarına yol açmamak için arılar beslenmelidir. Bu dönemde kovana ballı çerçeve ya da arı keki, fondan şekeri ile besin takviyesi yapılmalıdır. Firmamızın üretimi olan karma hazır arı keki ve fondan şekeri ile arıcılarımıza bu konuda kontrollü ve katkısız arı besinini tedarik ederek kontrollü sistem döngümüzün bir ayağını daha geçmiş oluyoruz.
Sözleşmeli arıcılarımızın arı bakım dönemi ve tüm arıcılık döngüsünde onlara yardımcı olabilecek maske, körük, propolis tuzağı, vitaminler vb. tüm ürün ve malzemelerde bir numaralı tedarikçileriyiz.
Döngümüzde en önemli noktamızdır. Bal sağımı ve balların toplanıp firmamıza getirilmesidir. Bu adımda arıcılarımız sağım çadırlarında ballarını tenekelere sağarlar. Sağılan ballar firmamıza gelir, işinde uzman arkadaşlarımız tüm tenekelerden tek tek numune alırlar. Bu numuneler homojenize edilir. Sonrasında firmamıza ait olan analiz laboratuvarında analize sokulan ballar çıkan sonuçlara göre onay verilen ballar deposuna ya da ret alarak arıcılarımıza teslim edilir. Onay alan ballar gerekli işlemlerden sonra siz değerli müşterilerimizin isteğine göre varillenir veya paketlenir.