Gıda Güvenliği

Gökova'daki fabrikamızda laboratuvar analizleri en son bilimsel bilgilere göre ve en son teknoloji kullanılarak yapılmaktadır. Böylece kavanoza sadece yüksek standartlarımızı karşılayan balın doldurulmasını sağlıyoruz.Tamamen doğal bir ürün olan ballar asla aynı değerde değildir. Aynı bölgeden gelen ballar bile hasattan hasata değişebilir. Bu değişikliklerden, örneğin; hava koşullarının etkileri veya bitkilerin çiçeklenme zamanlarındaki değişiklikler sorumlu olabilir. Dikkatli seçim ve kapsamlı kontroller sayesinde 3 öğün balı, tedarik edilen ürünlerin, markanın yüksek kalite gereksinimlerini karşılamasını sağlar. Bu nedenle balımızın sadece görünüşünü ve tadını kontrol etmekle kalmıyor, aynı zamanda her yıl tarafımızdan ve bağımsız enstitüler tarafından 10.000'den fazla bireysel analiz gerçekleştiriyoruz


Kaliteyi belgeleyen sertifikalar
Müşterilerimizin bir ürünü en uygun koşullarda teslim almalarını sağlamak için, hammadde alımından balın teslimine kadar tüm seçim, kabul, üretim ve sevkiyat süreçleri sıkı ve titiz kontrollere tabidir.

ISO
FDA
BRC

Analizlerimiz ve amaçları

  • Mikroskopik polen analizi ve duyusal testler, çiçeklerin kökeninin yanı sıra çeşidin saflığını ve onu tek çeşit bal olarak ilan etme kabiliyeti.
  • Fiziko-kimyasal analizler balın gerçekliğini inceler, diğer şeylerin yanı sıra su ve enzim içeriğini, HMF değerini, fruktoz-glikoz oranını ve çok daha fazlasını belirler.
  • Kalıntı analizi, balın pestisit ve arı ilaçları açısından saflığını sağlayan bir incelemedir.


Bununla birlikte, balımızı sadece kalite açısından değil, aynı zamanda test prosedürlerimizi de özel olarak eğitilmiş çalışanlar ve şeffaf süreçlerle belirlenmiş prosedür yönergeleri ile test ediyoruz. Sonuçta, kalitemiz sizin zevkinizle ilgili. 3Öğün Bal markalı balımız her zaman aynı yüksek kaliteye ve tipik enfes tadına sahiptir. Bunun nedeni, kavanoza giden yolunun kesin bir planı takip etmesidir.


Dikkatli seçim ve kapsamlı kontroller sayesinde 3 öğün balı, tedarik edilen ürünlerin, markanın yüksek kalite gereksinimlerini karşılamasını sağlar. Bu nedenle balımızın sadece görünüşünü ve tadını kontrol etmekle kalmıyor, aynı zamanda her yıl tarafımızdan ve bağımsız enstitüler tarafından 10.000'den fazla bireysel analiz gerçekleştiriyoruz.


3Öğün Bal tarafından özenle seçilen arıcılar, Türkiye'deki en iyi bal kaynaklarından doğal bal sağlar. Katı spesifikasyonlarımıza uyduklarından, dünyanın en iyi ballarından oluşan çok çeşitli bir ürün elde ediyoruz.


Gökova’ya gelen bal teslimatları önce saflık için dışarıdan kontrol edilir. Teslim edilen mallara, onları hatasız kılan bir depo numarası verilir. Laboratuvar için numuneler, bir bal teslimatının her bir tenekesinden alınır. Ayrıntılı analiz prosedürlerimiz yalnızca en iyi balı 3Öğün Bal olarak şişelemek içindir.


Çok başlı bir tat test ekibi, teslim edilen balı, 3Öğün Balımızın tadı ve görünümü Ocak'tan Aralık'a kadar mümkün olduğunca tutarlı olacak ve buna güvenebileceğiniz şekilde bir dolum partisi halinde derler.


Her bal, nektar toplarken arıların tüylü gövdelerine tutunarak kovana taşıdıkları çiçek poleni içerir. Poleni mikroskop altında incelerken baldaki polenin hangi bitki türünden ve hangi bölgeden geldiğini tam olarak belirleyebilirsiniz. Bu zahmetlidir, çok fazla bilgi birikimi ve çok iyi bir laboratuvar gerektirir, ancak buna değer: Balımızın tam olarak nereden geldiğini biliyoruz.



Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) ve Bal
Tüm doğal ürünler gibi balda çevrenin bir yansımasıdır. Arı, doğal ortamında nektar ve polen toplar. Kolza tohumu, mısır, soya fasulyesi ve pamuk gibi bitkilerdeki genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO), yeşil genetik mühendisliği olarak bilinen şeyin bir parçası olarak artık dünyanın birçok bölgesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Balın kendisi GDO içermez, ancak balda bulunan polen genetiği değiştirilmiş bir bitkiden gelebilir. Ancak baldaki polen oranı yüzde 0,1'in altında, çok düşüktür.


Arılar yemek için yaklaşık 7 kilometre, bazen daha da fazla bir yarıçap içinde uçarlar. Arıların uçuşları bu nedenle arıcılar tarafından kontrol edilemez ve arıların GDO'lu bir bitkiye uçacağı ve bu polenin bala karışacağı da göz ardı edilemez. Ek olarak, polen rüzgarla birkaç yüz kilometre taşınabilir - bu, GDO'lu bir bitkiden gelen polenin balda tespit edilebilmesinin nedenlerinden biridir. Ancak bu polenler genetiği değiştirilmiş organizmalar değildir - balda inaktiftirler ve bu nedenle genetik materyali aktaramazlar.



Kalıntı testleri
Herhangi bir bal, ancak hasat alanındaki çevre koşulları izin veriyorsa, kirlenmemiş bir şekilde hasat elde edilebilir. Arının kendisi bir tür “biyofiltre” görevi görür: pestisitlere ve diğer kimyasallara karşı çok hassastır ve bu nedenle genellikle kovana ulaşmadan ölür. Bununla birlikte, çok çeşitli alanlarda (tarım ve ormancılık, meyvecilik, özel bahçeler, arıcılık vb.) yanlış kullanım sonucu kontaminasyon göz ardı edilemez. 3Öğün Balın kalite kontrolü, analiz yöntemlerinin sürekli optimizasyonu ve en yeni ekipmanların kullanıldığı analizde en yüksek hassasiyet sayesinde, kontamine balların satılmamasını sağlar.



Duyusal ve Organoleptik
Duyusal değerlendirme yani balı tüm duyularla kavramak bal analizindeki en zor görevlerden biridir. Burada bir balın koku, tat ve görünüm (örneğin, hafif, baharatlı, tat veya belirli bir bal bitkisinin kokuları) açısından üzerine konan gereksinimleri karşılayıp karşılamadığı değerlendirilir. Bu görevi yerine getirebilmek için duyu uzmanının bal konusunda yılların deneyimine, sürekli eğitime ve son derece hassas duyulara ihtiyacı vardır. Balın aromaları tekrar tekrar değiştiği için ve balın her zaman farklı bir bileşimi olduğundan, uzun vadede arşivlenebilecek karşılaştırma örnekleri pratikte yoktur. Nüanslar yalnızca bellekte saklanabilir.